Medisch pedicure

 

“Als u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, is het duidelijk dat deze veel te (ver)dragen hebben en het dus verstandig is om ze goed te verzorgen en te verwennen.” Steeds meer mensen zien hier het belang van in.

 

Wat is een Medisch Pedicure?

Veel medische aandoeningen brengen specifieke complicaties aan de voeten met zich mee. Denk bijv. aan huidaandoeningen, reuma, diabetes mellitus (suikerziekte), verlammingen, spasmen, sportersvoet en hart- en vaatziektes.

De medisch pedicure is speciaal opgeleid en bevoegd op het gebied van complexere voetverzorging. Indien noodzakelijk, verwijst de medisch pedicure u door naar een arts, fysiotherapeut, podotherapeut, orthopeed of andere specialist.

Als medisch pedicure onderscheid ik me van de pedicure met kwaliteit, professionaliteit, vakmanschap, gekwalificeerde scholing en kan ik cliënten met alle mogelijke probleem en risicovoeten behandelen.

Naast de basisvoetverzorging zoals nagels knippen, eelt, likdoorns en kloven verwijderen, ben ik ook professioneel geschoold voor diabetische-, reumatische-, spastische-, sporters- verwaarloosde en oudere voet en nagelbeugels, nagelreparatie, antidruk technieken en ortheses.

 

Waarom naar de Medisch Pedicure?

De medisch pedicure heeft een professionele kijk op de gezondheid van uw voeten. Voorafgaand aan een behandeling, analyseert de medisch pedicure de conditie van uw voeten en inventariseert ze de aanwezigheid van eventuele voetklachten.

Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen.

De reguliere standaard behandeling bestaat uit:
– Nagels knippen
– Nagel friasen (vijlen)
– Verwijderen van overtollig eelt, eventuele likdoorns en kloven
– De nagels en de nagelomgeving schoonmaken
– Behandelen van schimmelnagels (in de volksmond kalknagels genoemd)
– Verzorgen van verdikte teennagels
– Behandelen van ingroeiende nagels

 

De medisch pedicure is daarnaast breder opgeleid en behandelt bovendien zogenoemde “risicovoeten”. Patiënten met reuma, diabetes, spasticiteit hebben extra zorg of andere aandacht nodig.

Als medisch pedicure heb ik, naast voetverzorging, kennis van en ervaring met:
– Anti-druk technieken (orthesiologie en vilttechnieken)
– Nagelbeugels
– Nagelreparaties met gel
– Schoenadvies

 

In sommige gevallen kunt u de behandeling als diabetes- of reumapatiënt (gedeeltelijk) vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. U kunt hierover de gegevens zelf opvragen via deze link (Klik hier om dit te controleren). Vraag uw huisarts om een doorverwijzing en informeer naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

 

Verwen uw voeten

U heeft niet altijd een directe aanleiding nodig om bij een (Medisch-) Pedicure langs te gaan. Ontspanning en plezier zijn redenen genoeg. Uw voeten krijgen in uw leven immers heel wat te verduren en zijn de extra aandacht meer dan waard. Verwen uw voeten af en toe met een luxe behandeling bij Dreamtime Beauty.

Deze behandeling kan bestaan uit:
– Een voetenbad
– Een scrub behandeling
– Een massage met een voetmasker
– Het polijsten en lakken van de nagels (kan ook met shellac. Zie hiervoor het kopje shellac);